Nieuws/Binnenland
2476911
Binnenland

Aanwijzingen voor seksuele handelingen

Hagenaar (33) ook verdacht van mogelijke ontucht met Nsimire (14)

DEN HAAG - De 33-jarige verdachte die woensdag is aangehouden voor betrokkenheid bij de vermissing van de 14-jarig Nsimire uit Den Haag wordt ook verdacht van ontucht. De Hagenaar is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die het voorarrest met 14 dagen heeft verlengd.

De man wordt in de eerste plaats verdacht van het onttrekken van een minderjarige aan het ouderlijk gezag. De 14-jarige werd sinds 27 juli gemist en afgelopen woensdag na een tip door de politie op straat aangetroffen. Vermoedelijk heeft de man, in elk geval gedurende enige tijd, haar geholpen zich verborgen te houden.

In de woning van de man is woensdagavond een doorzoeking geweest. Daarbij zijn aanwijzingen gevonden dat daar seksuele handelingen zijn verricht. Daar wordt nog verder onderzoek naar gedaan. Maar voor nu is de verdachte wel voorgeleid op verdenking van mogelijke ontucht, al dan niet met dwang.

Vooralsnog is nog geen duidelijk beeld ontstaan van de drieënhalve week dat het meisje werd gemist. Het onderzoek wordt nog onverminderd doorgezet.