Nieuws/Binnenland
2479360
Binnenland
Doorbraak zaak Nicky Verstappen

’Brech wéét dat hij wordt gezocht’

BRUSSEL - Jos Brech, de verdachte van de geruchtmakende moord op Nicky Verstappen, weet dat hij door de politie wordt gezocht. Tot die conclusie komt de Belg Angelo Valkenborgh, de man die in maart van dit jaar de telefoon van Brech vond in het chalet Old Crow in de Franse Vogezen.

Valkenborgh snapte aanvankelijk niet waarom Brech „aan een trektocht van drie weken is begonnen terwijl het min 20 is.” Inmiddels denkt hij het motief van de Nederlander wel te kennen: „Hij weet dat hij gezocht wordt”, zegt Valkenborgh tegen de Belgische krant Het Laatste Nieuws over de man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen.

Valkenborgh en Brech hebben volgens de Belg meerdere keren samen overnacht in het chalet in de Franse bergen. In maart had de Maasmechelaar de 55-jarige man uit Simpelveld nodig om een cursus eetbare planten te geven, maar kreeg geen contact. Hij besloot toen te gaan kijken bij het chalet, dat door Brech werd beheerd. „Ik kwam binnen en zag hem meteen liggen: zijn ouderwetse gsm. Midden op de tafel, zijn kabel om op te laden lag er netjes naast”, zegt hij.

De Belg en zijn collega-bushcrafters wisten toen nog niet dat Brech werd verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen. Ze zijn daarop een zoekactie gestart, maar Brech bleef spoorloos.

Doorbraak zaak Nicky VerstappenLees meer over dit thema en vind alle verhalen in een overzichtMeer lezen hierover