Nieuws/Binnenland
2479691
Binnenland

Fort Oranje: beloning voor klokkenluiders

RIJSBERGEN - Fort Oranje in Rijsbergen heeft een beloning van maximaal 20.000 euro uitgeloofd voor informatie over bijvoorbeeld de projectplannen die zijn gemaakt om de camping te sluiten en saneren. Eigenaar Cees Engel is verder ook op zoek naar bewijs voor zijn vermoedens over bescherming van de overheid door de rechtbank in Breda.

Volgens Fort Oranje is er kort voor de sluiting van de camping een bijeenkomst geweest met politiemensen, rechters, burgemeesters, officieren van justitie en advocaten. De bijeenkomst is volgens de campingeigenaar van invloed geweest op rechtszaken die Fort Oranje daarna heeft gevoerd. „Wij zoeken klokkenluiders die informatie en bewijs hebben over de beïnvloeding van de rechtspraak”, staat in een oproep die zaterdag is gepubliceerd.

Ook langs de officiële weg probeert Fort Oranje aan meer informatie te komen. Maandag behandelt de rechtbank in Breda het verzoek van Engel om onder andere burgemeester Leny Poppe-de Looff van Zundert onder ede te verhoren over de ontruiming van zijn camping vorig jaar.

De gemeente Zundert nam het beheer van Fort Oranje over om de camping te kunnen ontruimen vanwege de erbarmelijke omstandigheden van de bewoners. Engel denkt dat de actie van de gemeente uitsluitend is bedoeld om hem financieel uit te kleden. De schade loopt volgens hem in de miljoenen en hij wil de gemeente aansprakelijk stellen.