Nieuws/Binnenland
2480221
Binnenland

Man stopt 15 eieren in achterste en belandt in ziekenhuis

Dit zijn niet de eieren uit het verhaal.

Dit zijn niet de eieren uit het verhaal.

Amsterdam - Een 29-jarige Nederlandse man is op de eerste hulp beland nadat hij vijftien hardgekookte eieren in zijn anus had gestopt. De man had GHB gebruikt.

Dit zijn niet de eieren uit het verhaal.

Dit zijn niet de eieren uit het verhaal.

De vijftien gepelde eieren zorgden voor behoorlijk veel pijn. Later op de avond kreeg de man zoveel last van zijn maag dat hij naar het ziekenhuis ging.

Een van de doktoren op de eerste hulp concludeerde dat de man een verhoogde hartslag en een versnelde ademhaling had. Onderzoek toonde ook aan dat de buikspieren van de man willekeurig aanspanden.

De man werd aan een CT-scan onderworpen en naast een ’perforatie in de karteldarm’ werd ook een ’forse hoeveelheid lucht en vocht in de vrije buikholte’ zichtbaar.

Middels een operatie werd ook duidelijk dat er een grote scheur in de darmwand zat. De eieren zijn, zo luidt het verslag in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, ’zo goed en zo kwaad als dat ging’ verwijderd, en de buikholte werd gespoeld.

Hoewel de patiënt na de operatie voor korte tijd op de intensive care moest verblijven is de operatie succesvol verlopen.