Nieuws/Binnenland
2480783
Binnenland

Politie pakt Roemeense wegpiraat na gevaarlijke achtervolging

WAGENBERG - Een 50-jarige Roemeense automobilist heeft op de N285 bij het Noord-Brabantse Wagenberg gevaarlijke capriolen uitgehaald om aan de politie te ontkomen. Agenten hielden hem na een korte achtervolging toch aan. Hij is zijn rijbewijs en auto kwijt.

Agenten zagen zaterdagmiddag tijdens een surveillance twee auto's staan op een pechhaven. Omdat er regelmatig (nep)goud langs de weg wordt verkocht, gingen de agenten een kijkje nemen. Op datzelfde moment reed de verdachte met naast hem een man weg, waarna de achtervolging ontstond. De bestuurder reed al zigzaggend over de provinciale weg om auto's in te halen. Daarbij reed hij soms spookrijdend over de verkeerde rijbaan, waardoor gevaarlijke situaties ontstonden. Op een gegeven moment ontstond een aanrijding met een ander voertuig en kwam de auto tot stilstand. De bijrijder raakte hierbij gewond en moest naar het ziekenhuis. De bestuurder van de andere auto kwam met de schrik vrij.

De verdachte verklaarde op het politiebureau dat hij niet het idee had dat hij gevaarlijk had gereden en zei dat hij spijt had van zijn gedrag. Waarom hij er vandoor ging is niet duidelijk.