Nieuws/Binnenland

Seksverslaafde Airbnb-verhuurder heeft camera in badkamer

De Telegraaf

HOOFDDORP - De 52-jarige Pieter K. uit Hoofddorp is veroordeeld tot 100 uur werkstraf omdat hij een videocamera in zijn badkamer had geplaatst waarmee hij Airbnb-verhuurders stiekem kon filmen. Drie Franse vriendinnen van een jaar of 19 huurden kamers bij hem in Hoofddorp en ontdekten per toeval de camera.

De Telegraaf

In de periode van 1 augustus 2016 tot 22 februari 2017 had K. video-opnamen en afbeeldingen gemaakt van meerdere personen. Na aangifte van de Française besloot de politie huiszoeking te doen. Toen werd de camera aangetroffen. Daarop stonden foto’s van de drie Franse dames met ontbloot onderlichaam.

Op een geheugenkaart in een andere kamer werden foto’s en video’s aangetroffen van andere halfnaakte vrouwen.

’Ik schaam me diep’

Woensdagochtend gaf Pieter tekst en uitleg bij de politierechter. De Hoofddorper, die is getrouwd en twee kinderen heeft, kon niet precies vertellen hoe lang hij al opnames aan het maken was. Wel vertelde hij dat hij een seksverslaving heeft. „Ik ben ervoor behandeld. Maar het is moeilijk. Ze zeggen wel eens: één is te veel, duizend is nooit genoeg. Dat is een kenmerk van een verslaving”, tekende het Haarlems Dagblad op.

Ook vertelde K. hoe zijn situatie nu is. „Je bent er niet zo maar vanaf. Ik ben een man alleen. U weet, ledigheid is des duivels oorkussen. Maar het is niet gezond en ik weet het. Ik wil ervan af. Bij alcoholisten heb je de Aa. Ik ga naar de SLAA. Je komt daar allemaal mensen tegen die vallen en opstaan. Daar kan ik niet verder mee. Gelukkig ben ik nu een veel professionelere behandelaar. Die houdt me een spiegel voor. Als ik in die spiegel kijk, zie ik niet een spiegel waar ik van kan houden. Ik schaam me diep.”

’En als het je eigen dochter was?’

Zelf heeft Pieter K. ook een dochter. De rechter vroeg aan hem hoe het voor hem zou zijn als zijn eigen dochter op die manier werd gefilmd. „Erg. Heel erg.”

De officier van justitie had een werkstraf van 120 uur geëist, een maand voorwaardelijke gevangenisstraf en een schadevergoeding van 160 euro. De rechter besloot 100 uur werkstraf op te leggen.

Lees meer over