Nieuws/Binnenland
2483359
Binnenland

Ruim 25 graden na volgend weekend

Mooi nazomerweer op komst

Er is nazomerweer op komst! Vanaf zondag loopt de temperatuur mogelijk op naar 25-30 graden, meldt Weeronline.

Ook morgen en woensdag is het aan de warme kant voor de tijd van het jaar met 21-24 graden. Zon en wolken wisselen elkaar af en woensdag trekken buien over het land. De dagen daarna is het normaal Nederlands zomerweer met een enkele bui en 19-21 graden.

Volgens Weeronline is er zelfs 50% kans dat het ergens in Nederland zomers warm wordt met maxima van ruim 25 graden. Mocht de nazomer losbarsten dan lijkt deze minimaal een halve week te duren.

Of het mooie weer langer aanhoudt is even afwachten maar volgens de weermodellen is de kans klein (10%) dat de herfst – fris en nat weer – op volle toeren gaat draaien.

Deze maandagochtend is van zon en warmte geen sprake. Het is grijs en van tijd tot tijd valt lichte regen of motregen. Vanmiddag breekt vanuit het westen het wolkendek open en wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Daarbij is er kans op een enkele bui. Met maxima van 19-21 graden stijgt het kwik naar normale waarden voor eind augustus.

Morgen zet de zomer een klein tandje bij en komt de middagtemperatuur uit op 21-24 graden. Wel trekken wolkenvelden over het land en is de zon soms langere tijd niet te zien. De meeste zon is weggelegd voor het zuiden en zonliefhebbers zakken dan ook best af naar de zuidelijke provincies.

Ook woensdag is het warm voor de tijd van het jaar met 21 tot lokaal 24 graden. In de loop van de ochtend neemt de bewolking vanuit het zuidwesten toe en stijgt de kans op regen- en onweersbuien.

Wandelen en genieten

Donderdag tot en met zaterdag is het genieten geblazen voor liefhebbers van normaal Nederlands zomerweer. De maxima komen op volstrekt normale waarden uit van 19-21 graden. De zon is regelmatig te zien, maar er trekken ook wolkenvelden over het land. De kans op buien is klein en waarschijnlijk blijft het droog. Hiermee is het perfect weer voor een fietstocht of lekkere wandeling. Weeronline geeft een wandelweercijfer van 10.