Nieuws/Binnenland
248955
Binnenland

’Je hoeft maar net de verkeerde te treffen’

Neelie Kroes verhuisd vanwege stalker

Neelie Kroes

Neelie Kroes

Vanwege een stalker heeft Neelie Kroes haar huis in Wassenaar verlaten voor een beveiligd appartement in Amsterdam. Dat zegt de oud-eurocommisaris vrijdag in een vrouwenspecial van HP/De Tijd.

Neelie Kroes

Neelie Kroes

In het interview met HP/De Tijd zegt ze: “Ik ben de afgelopen dagen verhuisd van een groot huis in Wassenaar naar een appartement in Amsterdam. Ik had een prachtig huis met een grote tuin, maar het was er ook heel eenzaam.”

Kroes vervolgt: „Nadat ik afgelopen zomer gestalkt was, zei mijn zoon, die in Amerika woont: ‘Als je nu geen actie onderneemt en een appartement zoekt, dan laat ik je opsluiten.’ En toen vond ik via een vrind een appartement met een afgesloten oprit en een doorman, vlak bij het Museumplein.”

ZIE OOK: Neelie Kroes zet huis in de uitverkoop

’Dat zei Els Borst ook’

Lange tijd besteedde Kroes weinig aandacht aan de stalker. “Eerst sloeg ik overigens niet zoveel acht op die stalker. Natuurlijk is het vervelend als een of andere dwaas op onmogelijke tijden bij je langs komt, en het was ook heel indringend, maar dat komt wel vaker voor als je een publieke figuur bent. Zo’n man doet niets, zei ik.”

Haar zoon benadrukte dat ze actie moest noemen. „Dat zei Els Borst ook”, zei mijn zoon. „Dat vond ik een goed argument. Je hoeft maar net de verkeerde te treffen.”