Nieuws/Binnenland
2491739
Binnenland

Kort geding over actie politie bij duel PSV

EINDHOVEN - De vier politiebonden spannen een kort geding aan tegen de gemeente Eindhoven over de acties die ze hebben aangekondigd woensdagavond voorafgaand aan de wedstrijd van PSV tegen BATE Borisov. Burgemeester John Jorritsma en de bonden zijn het dinsdag niet eens geworden over de voorwaarden van de actie. „Onze advocaten zijn het niet eens geworden en dus komt er een kort geding”, zei waarnemend voorzitter Hans Schoones van politiebond ANPV dinsdagavond.

De politiebonden kondigden een afsluiting aan van de binnenstad van Eindhoven. Ze willen op drie plekken in de buurt van het Philips Stadion actievoeren door het publiek te informeren over de reden van hun protest. De burgemeester vreest een verkeerschaos en wil niet dat actievoerende agenten het verkeer hinderen.

De bonden benadrukken dat de wedstrijd gewoon kan doorgaan en dat er ook agenten aan het werk zijn.

De politie voert al wekenlang acties voor een betere cao. Zo schrijven ze minder bekeuringen uit en begeleiden ze deurwaarders niet meer.

PSV speelt woensdagavond tegen BATE Borisov voor een plek in de groepsfase van de Champions League. Het is nog niet bekend waar en hoe laat het kort geding woensdag dient.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd