Nieuws/Buitenland

’Chinezen hackten Clinton’

Hillary Clinton

Hillary Clinton

REUTERS

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump beweert dat Chinese hackers tijdens de verkiezingscampagne in 2016 e-mail accounts van zijn tegenstrever Hillary Clinton zijn binnengedrongen. Hij verklaarde dat via Twitter maar gaf er geen bewijs bij.

Hillary Clinton

Hillary Clinton

REUTERS

Vooralsnog worden Russische hackers als boosdoener gezien. Vorige maand werd bekend dat de VS twaalf Russische inlichtingenofficieren vervolgen voor inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezing van 2016. De twaalf worden beschuldigd van het hacken van het bestuur van de Democratische Partij en de campagne van Hillary Clinton.

Bij zijn bewering over Chinese hackers baseert Trump zich waarschijnlijk op het rechtspopulistische blog Daily Caller die niet wordt gezien als serieuze nieuwsbron. De blog beroept zich op anonieme bronnen binnen de geheime diensten.

Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken toonde zich niet verbaasd over de beschuldigingen en noemde die „niets nieuws.” Trump zei namelijk in april vorig jaar ook al dat China achter de computerinbraken zat. Het departement noemde China verder een kampioen op het gebied van computerveiligheid en liet weten tegen elke vorm van hacken te zijn.

Bekijk meer van