Nieuws/Buitenland
2493208
Buitenland

Duizenden bijen op hotdogkraampje Times Square

NEW YORK - Een zwerm van duizenden bijen heeft dinsdag rond de lunchtijd een bijzondere locatie uitgekozen om zich te vestigen: bovenop een hotdogkraampje op Times Square in New York.

De politie moest een deel van de drukbezochte plek afzetten zodat de bijen weggehaald konden worden. Volgens NY Times was de eigenaar van het standje op de kruising van 43rd Street en Broadway niet blij met het bezoek van de insecten. Anderen konden er wel om lachen.

Volgens een imker zaten er tussen de 15.000 en 20.000 bijen bovenop de hotdogkraam. „Je moet gewoon de pootjes tellen en dat dan door zes delen”, grapte hij.

Normaal gesproken komen zwermen voor in de lente, maar door het extreem warme weer zou de koningin - en dus duizenden anderen - een andere locatie hebben opgezocht. Volgens de deskundige houden New Yorkers bijen op daken, vaak voor honing. Ze hebben zich dus verplaatst.

„Ik denk dat ze een hotdog wilden”, aldus de imker. De bijen werden in een uur tijd weggezogen door een agent die zelf bijenhouder is. Ze werden op een ’veilige plek’ buiten de stad vrijgelaten.