Nieuws/Binnenland
2493720
Binnenland

Nsimire zwijgt over vermissing: ’Lotgenoten zeggen dat ze dan langer moet blijven’

DEN HAAG - Nsimire (14) uit Den Haag zwijgt bewust over wat zich heeft afgespeeld in de ruim drie weken die zij vermist is geweest. „Lotgenoten, die in dezelfde gesloten jeugdinstelling verblijven, hebben tegen haar gezegd dat ze daar langer moet blijven als zij de waarheid vertelt”, zegt familiewoordvoerder Alphonse Muambi.

Dit heeft Nsimire volgens Muambi tijdens de eerste ontmoeting met haar ouders opgebiecht. „Die hebben haar aangespoord om wel de waarheid te vertellen. Die moet boven tafel komen.” De familiewoordvoerder stelt dat de familie is geschrokken van het verhaal van Nsimire dat zij is beïnvloed door anderen om niets te vertellen. „De ouders willen haar helpen en ondersteunen.

Nsimire wil graag naar huis, uit angst om langer te blijven houdt ze haar mond dicht.” Dit zou ook verklaren waarom Nsimire langer wordt gescheiden van haar ouders. „Er moet de tijd worden genomen in alle rust te onderzoeken wat de reden is van de vermissing”, vertelde een politiebron eerder aan deze krant.

Nsimire is vorige week woensdag na een tip door de politie aangetroffen op straat. Enige tijd later werd een 33-jarige man aangehouden op de hoek Teijlerstraat/Beeklaan. De Hagenaar verdacht van het onttrekken van een minderjarige aan het ouderlijk gezag en mogelijke ontucht. „Het is inmiddels wel duidelijk dat deze man geen bekende van de familie is, maar zijn precieze identiteit weten wij niet, enkel dat het om een man van Hindoestaanse afkomst gaat”, zegt Muambi.

Later deze week staat er een ontmoeting gepland tussen Nsimire en haar ouders. „Die zullen haar nogmaals aansporen om te vertellen wat er is gebeurd. Ook zij willen dat weten.”