Nieuws/Buitenland
2494047
Buitenland

Hond zit 200 meter vast onder rijdende auto en overleeft het

Dit is niet de hond uit het verhaal.

Dit is niet de hond uit het verhaal.

Bradford - In de Engelse stad Bradford is een hond maar liefst 200 meter meegesleurd door een rijdende auto. Wonder boven wonder kwam het dier er met lichte verwondingen vanaf.

Dit is niet de hond uit het verhaal.

Dit is niet de hond uit het verhaal.

Toen de eigenaar van de hond per ongeluk de voordeur open had laten staan, wist Winston de hond uit het huis te glippen en de straat op te rennen. Dat schrijft Independent.

Let op: onderstaande videobeelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Omstanders verklaren dat de hond zo’n 200 meter voor de auto rolde. Toen de auto wegreed trof baasje Mick Dooling zijn hond aan. Het dier had bloed aan zijn bek en poten, maar de verwondingen vielen allezins mee. Dooling: „Een kind zou het incident niet hebben overleefd.” Daarnaast zegt de Engelsman: „Ik geef de bestuurder niet de schuld dat hij mijn hond aanreed, maar hij had wel moeten stoppen.”

Volgens de behandelend dierenarts heeft Winston het incident overleefd omdat het een gespierde hond is. Volgens baasje Dooling heeft het incident psychisch de grootste impact gehad: „Hij is een vriendelijke reus, speelt veel en is niet agressief. Na het incident loopt hij veel met zijn staart tussen de achterpoten en blijft hij zo dicht mogelijk bij mij in de buurt.”

De politie van West Yorkshire onderzoekt de zaak.