Nieuws/Binnenland
2496904
Binnenland

Jochie probeert al rijdend te wisselen met bijrijder

Jongen (11) betrapt achter stuur sportauto

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Een elfjarige jongen is in de nacht van woensdag op donderdag in Krimpen aan den IJssel betrapt achter het stuur van een sportauto. Agenten zagen het voertuig ’hortend en stotend’ twee kruisingen over rijden. „Als agent maak je van alles mee, maar dit deed ook ons de wenkbrauwen fronsen”, aldus de politie.

Toen de bestuurder de politiewagen in het vizier kreeg, probeerde hij al rijdend te wisselen met de bijrijder. Uiteindelijk lukte dat pas toen de auto tot stilstand kwam. „Agenten zagen hoe een zeer jonge bestuurder vliegensvlug overstapte naar de stoel van de bijrijder. Maar deze truc, daar trapten de agenten natuurlijk niet in.”

Omdat hij jonger is dan twaalf jaar, kreeg de jongen geen proces-verbaal; de bijrijder en tevens eigenaar van de auto wel, voor meerdere feiten. Zo bleek er onder meer geen verzekering voor de auto te zijn afgesloten. Met de moeder van de elfjarige bestuurder heeft de politie een gesprek gevoerd. Ook was de APK al sinds 2007 verlopen.