Nieuws/Binnenland
2497869
Binnenland

Al bijna 4000 euro ingezameld voor verbrande kat

Vlissingen - Al meer dan 3900 euro is opgehaald voor de verbrande kat Phoenix. Het poesje wist twee weken geleden te ontkomen een grote brand in een caravan in Ritthem, maar raakte wel behoorlijk gewond.

Rens van Goudswaard uit Vlissingen en zijn familie zijn een pleeggezin voor Stichting Scheldekat. Hij nam de zorg voor het beestje op zich en gaf het de toepasselijke naam Phoenix.

„Phoenix krijgt nu alle zorg van ons, Stichting Scheldekat en dierenartsen van Dierenkliniek de Ark in Vlissingen.” En het 15 weken oude poesje heeft veel zorg nodig: alle haren waren verschroeid, geen snorhaar was meer over, er zat overal verbrand plastic op haar lichaampje en haar pootjes helemaal verbrand.

Doneeractie

De kosten van de behandelingen lopen op: „Daarom ben ik de doneeractie begonnen.” Er is naar schatting 5000 euro nodig om Phoenix te behandelen en de teller staat al bijna op 4000 euro.

Mocht er meer geld ingezameld worden dan nodig is dan wordt het overige geld gebruikt voor de dierenartskosten van de andere dieren van Stichting Scheldekat.