2498054
Binnenland

Nog geen witte rook begroting

D66-leider Pechtold.

D66-leider Pechtold.

Den Haag - Tegen de verwachting in is er vanochtend nog geen akkoord bereikt door de coalitie over de begroting van volgend jaar. „Er liggen nog problemen”, verwoordde D66-leider Pechtold het.

D66-leider Pechtold.

D66-leider Pechtold.

Kopstukken van de coalitie kwamen vanochtend bijeen op het ministerie van Volksgezondheid. Verwacht werd dat daar de puntjes op de ’i’ konden worden gezet wat betreft de begroting. Volgens een bron wordt later vandaag een nieuwe poging gedaan om witte rook te bereiken.

Wat de exacte financiële plannen zijn voor volgend jaar wordt officieel pas bekend gemaakt met prinsjesdag, op de derde dinsdag van september.

’Gat moet gedicht worden’

Al eerder werd duidelijk dat het kabinet erop mikt dat mensen gaan merken dat er meer geld vloeit naar de verpleeghuiszorg en defensie. Een gat moet worden gedicht om de afschaffing van de dividendbelasting te kunnen opvangen. Premier Rutte zei eerder dat het kabinet komend jaar ook extra accenten legt op energietransitie en veiligheid.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft te kampen met een nieuwe tegenvaller bij de rechtspraak, onthulde deze krant vanochtend. Extra bezuinigingen zullen er moeten worden doorgevoerd.