Nieuws/Binnenland
2499119
Binnenland

Officiële verklaring

Oud VVD-medewerkster bestrijdt versie Han ten Broeke

Den Haag - De voormalig VVD-medewerkster waar het aftredende Kamerlid Han ten Broeke een ongepaste relatie mee had aangeknoopt in 2013, bestrijdt de versie van de parlementariër over het gebeurde.

Dat staat in een verklaring die de destijds 25-jarige vrouw, die nu bij EenVandaag werkt, heeft uitgegeven aan De Telegraaf. Hieronder integraal het statement:

„Hoewel ik door berichtgeving in de media geconfronteerd word met een lezing door Han ten Broeke die haaks staat op mijn lezing van gebeurtenissen destijds, kies ik ervoor om hier niet inhoudelijk op te reageren. Er heeft inderdaad een voorval plaatsgevonden in 2013, waarvan ik melding heb gemaakt bij mijn leidinggevende.

Na een intens proces van gesprekken tussen beide partijen, onze advocaten, gesprekken binnen de fractie en een onderzoek door de integriteitscommissie van de VVD, heb ik besloten om geen aangifte te doen. Over de reden daarvan kan en wens ik geen uitspraken te doen. Wel vind ik het kwetsend en verdrietig dat dit verhaal op deze wijze in de publiciteit komt. De gesprekken destijds tussen de partijen leidden niet tot een eensluidende conclusie met betrekking tot de feiten.

Vijf jaar geleden gold al: ‘we agree to disagree’. Daarom zou het buitengewoon onverstandig zijn om deze zaak nu alsnog over te doen in de media. Ik ben ervan overtuigd dat niemand daar iets mee opschiet. Ik beschouw de zaak, toen en nu, als afgedaan.”

Abonneer je op onze nieuwsbrief en krijg elke dag de mooiste verhalen in je mailbox!