Nieuws/Binnenland
2499816
Binnenland

Politie hoort verwarde man die Rutte aanklampt

Mark Rutte.

Mark Rutte.

DEN HAAG - Een „verwarde man” die premier Mark Rutte op het Binnenhof aanklampte, is meegenomen door de politie. De man sprak Rutte aan over de omstreden cartoonwedstrijd die Geert Wilders organiseert, melden ingewijden.

Mark Rutte.

Mark Rutte.

De 44-jarige man uit Doesburg, gehuld in een Turks voetbalshirt, onderschepte Rutte donderdag toen die naar het overleg van de ministerraad over de begroting wandelde. Rutte hoorde hem aan, stond hem te woord en legde uiteindelijk een arm om hem heen. Nadien vroeg de man omstanders waar hij het gebouw van de Tweede Kamer kon vinden.

De politie achterhaalde de man uiteindelijk op een terras aan het Spui. Hij is aangehouden omdat hij zich niet kon identificeren. De politie benadrukt dat hij niet wordt verdacht van een strafbaar feit.

De politie is op en rond het Binnenhof extra alert vanwege de onrust die is ontstaan door Wilders’ wedstrijd voor spotprenten over de profeet Mohammed. Dinsdagochtend werd een man aangehouden die op Facebook had aangekondigd dat hij uit woede over die ’godslastering’ naar Den Haag reisde om een aanslag op de PVV-leider te plegen.