Nieuws/Buitenland
2501296
Buitenland

’Twee namen ontbreken op gastenlijst: Trump, Palin’

’Voormalige rechterhand Palin niet welkom op begrafenis McCain’

John McCain en Sarah Palin op archieffoto.

John McCain en Sarah Palin op archieffoto.

WASHINGTON - De voormalige ’running mate’ van John McCain is niet uitgenodigd voor de plechtigheden rond zijn begrafenis. De familie van de overleden senator heeft oud-gouverneur van Alaska Sarah Palin via een tussenpersoon verzocht weg te blijven, berichten Amerikaanse media op basis van anonieme bronnen.

John McCain en Sarah Palin op archieffoto.

John McCain en Sarah Palin op archieffoto.

Een bron rond de familie van Palin zei tegen CNN „uit respect voor McCain en zijn familie” niet te reageren. Palin was in 2008 de vicepresidentskandidaat van McCain toen hij het opnam tegen de Democraat Barack Obama, die uiteindelijk de presidentsverkiezingen won. McCain maakte later duidelijk spijt te hebben gehad van zijn keus voor Palin.

Ook de Amerikaanse president Donald Trump wordt komend weekend niet verwacht op de begrafenis van zijn partijgenoot. „Er zijn twee namen die niet op de gastenlijst staan: Trump en Palin”, zegt een ingewijde tegen het tijdschrift People. Een bron rond de familie van McCain benadrukt dat Trump en Palin „niet door bewakers worden tegengehouden” als ze toch komen opdagen.