Nieuws/Binnenland
250188217
Binnenland

Agenten komen met de schrik vrij

Man met graafmachine rijdt in op politiemensen in Tilburg

TILBURG - De politie in Tilburg heeft zondagochtend waarschuwingsschoten gelost nadat een man met een graafmachine op agenten inreed. De 40-jarige man uit het Limburgse Oostrum is aangehouden en niemand is gewond geraakt. De politieauto werd compleet vernield door de graafmachine, maakte de politie bekend.

Voordat de man kon worden aangehouden is er pepperspray ingezet, zijn er waarschuwingsschoten gelost en is hij getaserd. Dat gebeurde op de Broekstraat in Tilburg. Volgens de politie had de man rond 09.00 uur op een nabijgelegen parkeerplaats een autoruit vernield, terwijl er nog iemand inzat. De inzittende vertelt aan Omroep Brabant: „alle portieren probeerde hij open te doen, maar dat lukte dus niet. Toen heeft ’ie een melkbus gepakt en die door een zijruit gegooid. Ook de achterruit heeft hij ingeslagen.” De man in de auto schakelde meteen de politie in.

Pepperspray

Ondertussen rende de dader even verderop een erf van een bedrijf op en stapte in een graafmachine. Hij startte het voertuig na een aantal poging en reed ermee over het terrein. Agenten die inmiddels op de locatie waren, riepen dat hij uit moest stappen. Zij zagen dat hij een mes in zijn hand hield. De politie gebruikte pepperspray, maar die bleek onvoldoende te werken. Toen de man met de graafmachine inreed op de politiewagen, werden er waarschuwingsschoten gelost. Vervolgens werd de man getaserd en kon hij worden aangehouden.

Waarom de man dit allemaal deed is nog niet bekend. „De toedracht wordt onderzocht”, aldus de politie. Getuigen vertellen aan Omroep Brabant dat de man verward overkwam. „Ik heb gewoon medelijden met dit soort mensen. Het was een gast van een jaar of 35. Helemaal de kluts kwijt.”

De man wordt poging doodslag ten laste gelegd.