Nieuws/Binnenland
2504188
Binnenland

Mogelijk geweer liquidatiepoging gevonden

AMSTERDAM - De politie heeft in een woning in de Amsterdamse wijk Slotermeer een geweer gevonden dat mogelijk is gebruikt bij een liquidatiepoging in het Westelijk Havengebied dinsdag. Daarbij werd een medewerker van een spyshop mishandeld met het vuurwapen, mogelijk nadat het wapen niet was afgegaan. Op het geweer zijn bloedsporen gevonden. Onderzoek moet uitwijzen of dit inderdaad het gebruikte wapens is, meldt het Openbaar Ministerie vrijdag.

De drie verdachten die woensdag zijn aangehouden voor hun mogelijke betrokkenheid bij de liquidatiepoging aan de Moezelhavenweg blijven vastzitten. Het gaat om twee mannen, van 53 en 17 en een 18-jarige vrouw. De rechter-commissaris heeft vrijdag besloten dat ze veertien dagen langer in voorarrest blijven.

Aanvankelijk werden drie mannen aangehouden maar een van hen werd diezelfde avond vrijgelaten, terwijl diezelfde avond de jonge vrouw werd opgepakt. De politie kwam de vluchtauto op het spoor na een melding via Burgernet. De verdachten werden aangehouden in de omgeving en in de tuin van de woning in Slotermeer.

De medewerker van de spyshop raakte zwaargewond. Hij ligt nog in het ziekenhuis maar is buiten levensgevaar.

In de winkel wordt onder meer afluisterapparatuur verkocht. De gemeente bepaalde vrijdag dat de spyshop dicht moet voor onbepaalde tijd. Volgens de gemeente moet worden voorkomen dat de spyshop „een rol kan blijven spelen bij het faciliteren van criminele activiteiten die de openbare orde aantasten.”

LINK:heftige-arrestatie-gefilmd-na-spyshop-aanslag