Nieuws/Buitenland
2504368
Buitenland

Man steelt lichaam van schoonmoeder bij begrafenisondernemer

Butterfly Funeral Services.

Butterfly Funeral Services.

KENT - Een man heeft ingebroken bij een begrafenisondernemer in de Engelse stad Kent, om daar het lichaam van zijn schoonmoeder te ontvreemden. De man vreesde dat de ondernemer failliet zou gaan en dat hij het lichaam niet op tijd zou kunnen krijgen voor de begrafenis.

Butterfly Funeral Services.

Butterfly Funeral Services.

Volgens Kent Messenger heeft de man het stoffelijk overschot vanaf Butterfly Funeral Services op een trolley geladen en zo in een gehuurd busje geschoven. De man zou het stoffelijk overschot vervolgens vervoerd hebben naar een andere begrafenisondernemer.

Hoewel het incident al meer dan een jaar geleden plaatsvond komt het nu pas aan het licht, omdat meerdere klanten van de desbetreffende begrafenisondernemer het as van hun overleden familieleden niet konden ophalen.

In gesprek met de lokale krant zegt de man nu geen andere keus te hebben gehad. „Ik moest het lichaam daar weg zien te krijgen. Ik heb mijn vrouw er niet mee belast. Ze weet tot op de dag van vandaag niet wat er gebeurd is, en ik ben ook niet van plan om het haar ooit te vertellen.”

Zaak inderdaad gesloten

Het blijkt inderdaad te kloppen dat de zaken slecht gingen voor Butterfly Funeral Services. Er hangt inmiddels een handgeschreven briefje op het raam van de begrafenisondernemer, die haar zaak heeft gesloten. Indien mensen nog het as van hun overleden familieleden op willen komen halen, moeten ze even een mailtje sturen.

Aan de lokale krant zegt Karen Calder, de eigenaresse van Butterfly Funeral Services, dat ze genoodzaakt was haar zaak te sluiten wegens een verslechterde gezondheid.

James Brown, van de overkoepelende partij Medway Council, zegt: ”We zijn benaderd door een begrafenisondernemer die een aantal urnen zal terugsturen naar het crematorium van Medway.” Hij vervolgt: „Zodra we alle urnen hebben, zullen we contact opnemen met de families.”