Nieuws/Buitenland
250647
Buitenland

New York Times: ’Campagneteam hoopte op belastende info over Hillary Clinton’

’Kremlin lokte kamp Donald Trump’

WASHINGTON - Donald Trumps campagneteam heeft vorig jaar een ontmoeting gehad met een advocaat van het Kremlin omdat zij belastende informatie over Hillary Clinton zou hebben. Dat meldt de Amerikaanse krant The New York Times.

De NY Times baseert zich op gesprekken met drie Witte Huis-adviseurs die over de ontmoeting zijn ingelicht. Ook twee andere personen die de krant sprak, zouden op de hoogte zijn geweest van de ontmoeting, die plaatsvond op 9 juni in de Trump Tower in New York - twee weken nadat Trump de Republikeinse nominatie had gewonnen.

De zoon van Donald Trump, Donald Trump jr., zijn schoonzoon Jared Kusnher en campagneleider Paul Manafort namen de honneurs waar, aldus de krant. Of de advocaat daadwerkelijk informatie over Trumps Democratische rivale met haar gesprekspartners heeft gedeeld, is niet duidelijk.

Hulp Russen

De krant stelt dat de onthulling van grote waarde is, omdat er voor het eerst aanwijzingen zijn dat leden van het team van Trump openstonden voor hulp van de Russen. Op dit moment onderzoekt de Amerikaanse justitie of Trump met het Kremlin heeft samengespannen om president van de VS te worden.