Nieuws/Buitenland
2511564
Buitenland

Moeder overlijdt na ritje met bananenboot

Het resort in Hurghada.

Het resort in Hurghada.

Hurghada - Een Britse moeder is voor de ogen van haar dochter overleden, na een ritje met een bananenboot. Volgens berichten zat de moeder vast onder water, nadat de boot was omgeslagen. Reanimatiepogingen kwamen te laat; de vrouw overleed ter plekke.

Het resort in Hurghada.

Het resort in Hurghada.

Het tragische ongeval vond afgelopen week plaats in een resort in de Egyptische stad Hurghada. Reisorganisatie Thomas Cook is een onderzoek gestart, omdat de dolfijnen-excursie waaraan de vrouw deelnam, door hun was geboekt.

Na afloop van de excursie, konden de groepjes deelnemers een ritje maken op de bananenboot. De moeder werd in het water gelanceerd, toen de boot door de golven en de snelheid omsloeg. Zij zat als enige opvarende ’gevangen’ onder de opblaasbanaan.

Een bananenboot (foto ter illustratie).

Een bananenboot (foto ter illustratie).

Ze werd uit het water getrokken en met spoed overgebracht naar de excursie-boot. Daar werd zij voor de ogen van haar dochter gereanimeerd. „Ik hoorde de dochter huilen, omdat ze wist dat er iets goed mis was met haar moeder.

Het bedrijf dat de dolfijnen-tour organiseert, is voorlopig gesloten. Er is een onderzoek gestart naar de dood van de Britse moeder.

Brits stel

Vorige week kwamen Susan Cooper en haar man John Cooper om het leven in hun hotelkamer in hetzelfde resort. Reisorganisatie Thomas Cook, haalde al hun gasten weg uit het resort.

De dochter van het overleden Engelse echtpaar, die zelf ook in het hotel zat, zegt tegen radiostation 2BR: „Vader en moeder betekenden alles voor ons. We zijn geschokt door hun dood. Voordat ze op vakantie gingen, waren ze allebei topfit. Ze hadden helemaal geen kwaaltjes”, aldus Kelly Ormerod.

Een lijkschouwer onderzoekt de dood nog. De dochters wachten op de uitslag.