Nieuws/Binnenland
2513624
Binnenland

Wilders reageert op uitspraken Jawed S.

Amsterdam - PVV-leider Geert Wilders heeft via Twitter gereageerd op de uitspraken die de negentienjarige Jawed S. heeft gedaan tijdens een van de verhoren. Jawed S. vindt dat in Nederland de profeet Mohammed, de Koran, de islam en Allah veelvuldig worden beledigd. Hij noemt in zijn verklaring daarbij onder meer PVV-leider Geert Wilders, aldus het Openbaar Ministerie.

Reactie

Wilders reageerde in een tweet: „,Moslimterroristen haten onze manier van leven en onze vrijheden. Ze beantwoorden islamkritiek met geweld. Zo ook deze Jawed S. Bijna wekelijks vinden in heel Europa dit soort gruwelijke steekpartijen plaats op onschuldige mensen.”

De rechter-commissaris bepaalde eerder maandag dat de verdachte de komende veertien dagen blijft vastzitten. Uit zijn verklaringen bleek eerder al dat S., die een Duitse verblijfsvergunning heeft, met een terroristisch motief handelde. Hij stak willekeurig twee toeristen neer. Inmiddels is duidelijk dat de Afghaan bewust naar Amsterdam is gereisd.

Over de omstreden en afgeblazen cartoonwedstrijd die Wilders organiseerde, heeft de verdachte niks gezegd. Het OM zegt dat er tot nu toe geen enkele aanwijzing is dat de man met anderen zou hebben samengewerkt.