Nieuws/Binnenland
2514018
Binnenland

Kuipers wel naar Vught maar niet naar EBI

VUGHT - Oud-No Surrender-voorman Henk Kuipers (53) zit niet in de extra beveiligde inrichting (EBI) in Vught, maar blijkt naar een andere afdeling in de gevangenis in die plaats te zijn gebracht. Hij zit in de BPG (Beheersproblematische Gedetineerden). Zijn advocaat Roy van der Wal bevestigt dat na berichtgeving door RTL Boulevard.

Kuipers was verteld dat zijn cliënt naar de EBI was gebracht, maar dat blijkt de BPG te zijn. Kuipers werd onlangs per direct overgeplaatst uit de gevangenis in Leeuwarden naar Vught omdat er een tip was binnengekomen dat er uitbraakplannen zouden zijn. Zijn advocaat noemt de voorwaarden tegen hem „absurd” en omschrijft die als „zwaar.” Hij heeft bezwaar ingediend en wil dat de overplaatsing terug wordt gedraaid.

De man uit Emmen zit sinds december vast op verdenking van onder meer afpersing en het leiden van een criminele organisatie. Op 17 september wordt hij opnieuw in de rechtbank in Groningen verwacht, het gaat dan wederom om een niet-inhoudelijke zitting. Wanneer de zaak wel inhoudelijk wordt behandeld, is nog niet duidelijk.

Begin juli legde Kuipers zijn functie als ’World Captain’ neer en is hij geen lid meer van de motorclub.