Nieuws/Buitenland
2514205
Buitenland

Tyfoon Jebi eist leven in Japan

OSAKA - De tyfoon Jebi is iets na twaalf uur 's middags lokale tijd (5.00 uur Nederlandse tijd) aan land gekomen op het schiereiland Shikoku in het westen van Japan. De storm heeft het openbare leven in een groot deel van het land helemaal platgelegd. Jebi is een van de zwaarste stormen dit seizoen.

Verwacht wordt dat de storm verder trekt richting de regio's Nara en Osaka die ten noorden van Shikoku liggen. Osaka is de tweede stad van Japan.

Bijna alle treinen in de regio rijden niet meer, meer dan zeshonderd vluchten zijn geannuleerd en ongeveer 300.000 mensen hebben het advies gekregen om te vertrekken uit hun huis. Daarnaast waarschuwen de Japanse autoriteiten voor hevige windvlagen, grote hoeveelheden regen, hoge golven en modderstromen.

Evacuaties zijn niet verplicht in Japan.

Japan is sinds juni meerdere malen door heftig noodweer getroffen. In de regio Hiroshima kwamen eerder al meer dan 200 mensen om het leven door een tyfoon. Daarna werd het hele land getroffen door een ernstige hittegolf, maar tegelijkertijd kwamen ook meerdere tyfoons aan land.