Nieuws/Binnenland
2514393
Binnenland

Grote actie tegen crimineel netwerk Almelo: 13 aanhoudingen

ALMELO - In de wijk Nieuwstraatkwartier in Almelo is de politie dinsdagochtend samen met de Belastingdienst, justitie en de gemeente een grote actie gestart. Volgens burgemeester Arjen Gerritsen richt het onderzoek zich op een groot crimineel netwerk.

Er zijn 13 aanhoudingen verricht en er is beslag gelegd op 13 voertuigen, 12 woningen en een aantal loodsen en garages. Daarnaast is beslag gelegd op kweekattributen en administratie. Ook werd er een vuurwapen aangetroffen.

,,Het gaat om ondermijning en crimineel geld dat verdiend wordt door witwassen. Als burgemeester heb ik zeker belang bij deze grootschalige actie, zeker in het Nieuwstraatkwartier, waar we al langere tijd bezig zijn om orde op zaken te stellen qua veiligheid en leefbaarheid", zegt Gerritsen tegen RTV Oost.

Ruim 450 medewerkers van onder meer politie, Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en de gemeente zijn sinds vanochtend vroeg op de been in de wijk, die ook wel Wondebuurt wordt genoemd.

Volgens de politie hebben bewoners mogelijk knallen gehoord, want speciale arrestatieteams hebben zich met behulp van explosieven toegang verschaft tot de panden. Bij de actie zijn zo'n 150 mensen van de diverse diensten ingezet.