Nieuws/Buitenland
2519974
Buitenland

Gedrogeerd en in bos misbruikt door groep

Ouders dwingen meisje (14) tot abortus na verkrachting door bende

In het bos moest de tiener seks met de mannen hebben.

In het bos moest de tiener seks met de mannen hebben.

Rotherham - Een 14-jarig Engels meisje moest van haar ouders abortus ondergaan nadat ze was verkracht door een groep mannen. Een bende uit Rotherham bedwelmde het slachtoffer met cannabis en voerde haar mee naar het bos. Daar werd de tiener door drie mannen misbruikt.

In het bos moest de tiener seks met de mannen hebben.

In het bos moest de tiener seks met de mannen hebben.

In de Engelse krant The Mirror worden de gruwelijke details van de verkrachting beschreven. Het meisje werd door bendeleden naar het bosrijke gebied gebracht. In de auto rookte ze de verdovende middelen waardoor ze high werd. Eenmaal in het bos moest de tiener seks met de mannen hebben. Als ze dit niet deed, zouden de verdachten haar hulpeloos achter laten.

De zaak kwam dinsdag voor de Engelse rechter. Door de groepsverkrachting raakte het meisje zwanger. Een jury moest aanhoren hoe het kwetsbare meisje getraumatiseerd raakte nadat haar ouders ook nog dwongen een abortus te plegen.

In de rechtbank kwam naar voren dat haar naasten geen steun boden, verbaal geweld gebruikten en haar buiten hadden gesloten nadat ze het verhaal over de verkrachting vertelde.

Deze zaak in de stad Rotherham staat niet op zichzelf. Uit onderzoek van een speciale commisie kwam een groot misdaadschandaal aan het licht. In de Engelse plaats waren tussen 1997 en 2013 zeker 1400 kinderen en tieners het slachtoffer van seksuele uitbuiting.