Nieuws/Binnenland
2526920
Binnenland

Verdachte wordt morgen voorgeleid in Eindhoven

Jos Brech bijgestaan door Roethof

Gerald Roethof.

Gerald Roethof.

EINDHOVEN - Jos Brech, de 55-jarige Nederlander die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 11 jaar oude Nicky Verstappen in 1998, wordt bijgestaan door advocaat Gerald Roethof. Brech wordt vrijdag al voorgeleid aan de rechter-commissaris op het hoofdbureau van de politie in Eindhoven.

Gerald Roethof.

Gerald Roethof.

De rechter-commissaris moet dan beslissen of het bewijs tegen de man hard genoeg is om hem langer vast te houden. De eerste openbare zitting zal nog enkele maanden op zich laten wachten. Voorgeleidingen vinden altijd achter gesloten deuren plaats.

Na de voorgeleiding wordt Brechs dna afgenomen en starten de verhoren door rechercheurs. Gerald Roethof, de advocaat van Brech, wilde nog niet reageren. Roethof verdedigde eerder de vrouw die haar baby naar beneden gooide in de Bijenkorf en er daarna achteraan sprong, de man die ervan werd verdacht dodelijke witte heroïne op straat te hebben verkocht, en hij stond de ex-vriendin en het kind bij van de bij politiegeweld omgekomen Mitch Henriques.

Brech arriveerde donderdagmiddag rond 17.00 uur met een speciale vlucht vanuit Spanje op Schiphol. Hij zat daar sinds zijn aanhouding op 27 augustus in hechtenis. De uitlevering aan Nederland vond zo snel plaats, omdat Brech er geen bezwaar tegen maakte.