Nieuws/Binnenland
2540543
Binnenland

Plots uitstel van proces rond dodelijke drugsruzie

ZUTPHEN - Tot teleurstelling van nabestaanden is het strafproces tegen vijf personen, die allen worden verdacht van directe betrokkenheid bij een fatale drugsruzie op een carpoolplaats in Vaassen, voorlopig uitgesteld. De 25-jarige Samet Merzifonluoglu kwam hierbij in maart vorig jaar om het leven.

De doodgeschoten drugsdealer wilde 100 gram cocaïne slijten, waarna om onduidelijke redenen een schietpartij losbrak met de kopers. Maar wie het fatale schot loste, staat nog niet vast. Sporen zijn deels gewist en de verklaringen van betrokkenen lopen flink uiteen. Er is ook geen moordwapen gevonden. Wel lagen er overal op de plaats delict kogelhulzen.

Zelfs een kompaan van het slachtoffer, die de geweldsuitbarsting ternauwernood overleefde en al rennend om zich heen schoot, is aangemerkt als mogelijke dader. Daarnaast worden drie anderen verdacht, die – zo denken politie en justitie – de twee dealers ook van hun verdovende middelen wilden beroven.

De familie van de gedode man had voorafgaand aan de eerste zittingsdag gehoopt op meer duidelijkheid over zijn gewelddadige overlijden. „Je wilt toch weten wat er die avond gebeurd is”, zei een nichtje. „Maar wij zijn helaas niets wijzer geworden.”

De rechtbank heeft het proces met tenminste één maand uitgesteld. Een hervattingsdatum is nog niet vastgesteld.