Nieuws/Buitenland
2544966
Buitenland

Bizar: peuter speelt met reuzenpython

Jakarta - Een potje voetballen was ook leuk geweest, maar daar dacht dit jongetje anders over. Beelden waarop te zien is dat een peuter op het Indonesische eiland Java, met een gigantische python aan het spelen is, gaan viraal. Het jongetje zit rustig en zorgeloos te spelen met de meterslange slang.

De speelpartij wordt gefilmd door een toezichthoudende volwassene. Mogelijk een van de ouders van het jongetje. Terwijl de slang wegkruipt, glijd het jongetje op zijn rug mee.

Vervolgens pakt de peuter de kop van de slang vast, om hem een andere richting op te begeleiden.

Volgens kenners gaat het om een netpython, die in het filmpje als speeltoestel wordt gebruikt. Deze slangen kunnen tot wel zeven meter lang worden. De python mag dan wel geen giftige slang zijn, toch heeft het reptiel al vele dodelijke slachtoffers op zijn geweten. De kaken van een netpython zijn soepel genoeg om in een keer een mens door te slikken.

De beelden van het bizarre voorval verschenen enkele dagen geleden op YouTube. Het filmpje is inmiddels tienduizenden keren bekeken. Mensen reageren geschokt. „Die jongen mag van geluk spreken dat de python al had gegeten”, schrijft iemand. Een ander noemt het ’onverantwoord’ dat de ouders hun zoontje met de slang laten spelen.

Bekijk hieronder het filmpje: