Nieuws/Binnenland
254915335
Binnenland

ME ingezet bij onrustige avond Duindorp:13 aanhoudingen

DEN HAAG - De politie heeft zondagavond in de Haagse wijk Duindorp dertien mensen aangehouden vanwege openlijke geweldpleging en vernieling. Het was voor de tweede avond op rij onrustig in de wijk.

Op meerdere plekken werden containers in brand gezet. Ook een bushalte en afvalbakken moesten eraan geloven. De ME moest worden ingezet om de rust in de wijk terug te brengen. Op foto’s is te zien hoe de politie ingangen naar de wijk afsloot en met bouwhekken opgeworpen barricades verwijderde. De dertien aangehouden mensen zijn inmiddels vrijgelaten.

Vreugdevuur

Ook zaterdagavond deden zich ongeregeldheden voor in Duindorp. Die hebben vermoedelijk te maken met het besluit dat er dit jaar geen groot vreugdevuur zal zijn. De Duindorp Vreugdevuur Stichting trok de stekker eruit vanwege te hoge eisen die de gemeente Den Haag zou hebben gesteld.

De ongeregeldheden in de Haagse wijk Duindorp zijn onaanvaardbaar, zegt de waarnemend burgemeester van Den Haag, Johan Remkes. Hij zegt dat hij met de handhavings- en hulporganisatie in de stad afspraken heeft gemaakt om „op te treden om deze wetteloosheid het hoofd te bieden.” Om welke maatregelen het concreet gaat, laat hij in het midden.

Ook de politie zegt de komende dagen alert te zijn op onrust in de wijk.