Nieuws/Binnenland
2551607
Binnenland

Lookalike Jos Brech woedend

Reclame aangepast omdat model op moordverdachte lijkt

Reclame aangepast omdat model op moordverdachte lijkt

Amsterdam - UPDATE 17.00 UUR Een lookalike van Jos Brech is woedend dat zijn gezicht niet meer wordt gebruikt in een advertentiecampagne van kledingmerk Jac Hensen.

Reclame aangepast omdat model op moordverdachte lijkt

Reclame aangepast omdat model op moordverdachte lijkt

Model ’Frank’ is ’zeer onaangenaam verrast’ schrijft hij in een verklaring. Hensen zei een advertentieflyer niet verder te verspreiden toen er klachten kwamen dat een model wel erg veel op Jos Brech lijkt, de man die verdacht wordt van de moord op Nicky Verstappen.

„Ik had van mijn opdrachtgever verwacht dat ze direct achter mij zouden gaan staan. Dat is totaal niet gebeurd”, reageert hij. „Hoeveel mensen lijken er niet op Brech? Je wordt dan kennelijk meteen vogelvrij verklaard.”

„Jac Hensen is nota bene zelf ook gaan twitteren met mijn foto en die van Brech”, vervolgt Frank. „Mij rest niets anders dan een (media)advocaat in de arm te nemen. Ik ga procedures opstarten tegen de media die zonder mijn toestemming mijn foto hebben gepublicieerd. Uiteraard komen er juridische procedures tegen de opdrachtgever die mijn goede naam als model heeft beschadigd.”

Vanmorgen reageerde Hensen op de commotie:. „De foto van ons model Frank is al enige weken geleden gemaakt. Gezien de actualiteit in de pers begrijpen wij dat er onbedoeld gelijkenis kan zijn tussen de foto van ons model en de foto’s van Jos B.”, aldus Hensen.

De keten beloofde de foto niet meer te gebruiken in nieuwe reclames.