Nieuws/Buitenland
2574629
Buitenland

Auto rijdt in op mensen moslimcentrum Londen

LONDEN - Drie mensen zijn gewond geraakt toen een automobilist bij een islamitisch centrum in het noordwesten van Londen met zijn auto voetgangers aanreed. De chauffeur en drie andere inzittenden zouden anti-islamitische kreten hebben geslaakt, nadat ze eerder ruzie met een aantal omstanders hadden gehad.

De vier in de auto hebben volgens ooggetuigen die de London Evening Standard citeerde, op een parkeerplaats alcohol en drugs gebruikt. Toen omstanders hen in de nacht van dinsdag op woensdag verzochten te vertrekken, ontstond ruzie. Daarbij waren ook bezoekers van het al-Majlis al-Hussaini Islamitisch Centrum betrokken.

De auto reed plotseling weg en raakte omstanders van wie er drie gewond raakten en er twee in een ziekenhuis zijn behandeld. De politie poogt de auto en de inzittenden te achterhalen. Er wordt buurtonderzoek gedaan en er zijn meer patrouilles gestuurd naar de wijk Cricklewood die ongeveer 9 kilometer van het centrum van de Britse hoofdstad verwijderd ligt. De politie gaat vooralsnog niet uit van een terroristisch incident.