Nieuws/Binnenland
2583412
Binnenland

Brand legt winkels in de as

MUSSELKANAAL - Een grote brand heeft aan de Marktstraat in het Groningse Musselkanaal een pand met meerdere winkels in de as gelegd.

De brand ontstond donderdagavond laat in een fietsenzaak en sloeg over naar nabijgelegen winkels in het winkelcentrum. De brandweer verwacht nog een groot deel van de dag bezig te zijn met nablussen. Een kraan zal de muren omtrekken om dan de laatste vuurhaarden te kunnen blussen. Tijdens het nablussen blijft de Marktstraat gesloten voor al het verkeer.

De brandweer heeft het nabijgelegen woonzorg- en revalidatiecentrum De Heggerank ontruimd, omdat het gebouw in de rook kwam te liggen. Naast het zeven verdiepingen tellende gebouw zijn ook een flatgebouw met appartementen en 28 aanleunwoningen ontruimd. De bewoners zijn naar een opvanglocatie gebracht. Het is nog niet bekend wanneer zij terug kunnen naar hun woningen.

Omdat er bij de brand veel rook vrijkwam, werd een NL-Alert verstuurd naar mensen in de omgeving. De brandweer adviseerde omwonenden in Musselkanaal deuren en ramen gesloten te houden en ventilatie uit te zetten.