Nieuws/Binnenland
25928
Binnenland

Kapster Ilham Benchelh verdween in 2010

Nieuw onderzoek in oude Groningse vermissingszaak

GRONINGEN - In de geruchtmakende vermissingszaak rondom de Groningse vrouw Ilham Benchelh (36) uit Siddeburen wordt extra onderzoek gedaan. Er wordt weer gekeken naar oude bloedsporen en de moeder van de vermiste vrouw wordt wederom gehoord. Ook met de huisarts van de vermiste wordt nogmaals gesproken.

Dit bleek maandagmiddag voor de rechtbank in Groningen, waar de sinds begin 2010 lopende zaak weer eens tijdens een tussenzitting behandeld werd.

Ook zal met man en macht geprobeerd worden verdachte Kasem M. voor een verwachte inhoudelijke behandeling voor de rechtbank in Groningen vanuit Marokko te laten overkomen. Daar woont hij sinds enige tijd. Zijn paspoort is er echter ingenomen nadat hij een foto maakte op een vliegveld, wat daar volgens de autoriteiten niet was toegestaan. Dit maakt het moeilijk hem naar Groningen te krijgen.

Justitie en rechtbank willen hem erg graag op zitting zien en ook hijzelf is daar nadrukkelijk voor in om nogmaals zijn onschuld te bepleiten, benadrukte zijn advocaat mr. Fred Kappelhof.

Het Openbaar Ministerie (OM), dat M. ziet als de man die verantwoordelijk is voor dood en vermissing van zijn toenmalige partner, liet prompt weten dat na nieuw onderzoek op in 2010 gevonden bloedsporen en haren blijkt dat die vermoedelijk afkomstig zijn van de vermiste.

Dit resultaat van een cold case-team komt wat justitie betreft bovenop een dossier van vijfduizend pagina’s dat er al lag. Kasem M. ontkent nog altijd stellig ook maar iets met de vermissing te maken te hebben. Volgens zijn advocaat ligt er na bijna zeven jaar ook niet veel meer bewijs. ,,Ik zie nog steeds de bril van 2010.’’ De hele zaak zou daarom gestaakt moeten worden.

In 2010 zat M. bijna een jaar achter de tralies, sindsdien is hij op vrije voeten. De zaak kwam maar niet voor de rechter. Hij is vervolgens naar Marokko verhuisd, al bleef hij verdachte in de vermissingszaak die Groningen nog altijd bezig houdt. Het politieonderzoek ging ondertussen traag maar gestaag door.

Lees ook: Moordzaak zonder lijk