Nieuws/Binnenland
2594106
Binnenland

Hollandse snelheidsduivels gestopt op Duitse Autobahn

FRANKFURT - Vanwege gevaarlijk gedrag op de Autobahn heeft de Duitse snelwegpolitie een Nederlandse autorally van dure bolides gestopt. „Veel te hoge snelheid, riskant en agressief rijgedrag zoals rechts inhalen en te weinig afstand houden zijn redenen waarom we de Hollandse heren moesten aanhouden”, vertelde een zegsman maandag aan De Telegraaf.

door Rob Savelberg

De rally startte in Londen, waarna de snelheidsduivels via Amsterdam in onder meer Ferrari’s naar Frankfurt reden. De chauffeurs moesten bijna vijfhonderd euro betalen, en verbleven volgens Duitse media in luxe hotels met ’glamour girls’. Einddoel van de ’Pure Rally’ was de bankenmetropool aan rivier de Main, waar het Oktoberfest bezocht moest worden. Dit wereldberoemde bierfestival vindt echter plaats in München, vierhonderd kilometer verder.

Trots toonde ene Dolf uit de omgeving van Breda op internet video’s van de gepimpte wagens. Met Bengaals vuur reden ze over de straten. Maar na angstaanjagende toeren plukte de Autobahnpolizei op de A3 bij Wiesbaden een Audi S3 van de snelweg. Een 28-jarige man uit Amstelveen was met tweehonderd kilometer veel te snel onderweg. Ook een witte BMW en een rode Ferrari moesten eraan geloven en werden staande gehouden.