Nieuws/Binnenland
2595035
Binnenland

Verdachte schietpartij Amsterdam opgepakt

AMSTERDAM - De politie heeft een 25-jarige verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij een schietpartij aan het Maarsenhof in Amsterdam in januari. De man werd afgelopen woensdag opgepakt en is door de rechter-commissaris voor veertien dagen in bewaring gesteld, meldde het Openbaar Ministerie (OM) maandag.

In de avond van 18 januari werd aan het Maarsenhof op een 42-jarige man geschoten met een automatisch vuurwapen. Hij werd door meerdere kogels getroffen in zijn buik, arm en been en raakte zwaargewond. Het OM verdenkt de 25-jarige verdachte van poging moord of poging doodslag.

Deze 25-jarige man uit Zwanenburg was eerder al aangehouden voor een ander schietincident aan het Maarsenhof op 9 februari. Hij heeft hiervoor een aantal maanden in voorlopige hechtenis gezeten. De rechtbank in Amsterdam heeft zijn voorlopige hechtenis in augustus geschorst.

De officier van justitie heeft de verdachte volledige beperkingen opgelegd. Dit houdt in dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop