Nieuws/Buitenland
2596464
Buitenland

Zaak tegen Jelle R. over dood Shannon

Zaak Malta-moord in de wacht

Moordverdachte Jelle R. samen met Shannon.

Moordverdachte Jelle R. samen met Shannon.

VALLETTA - De rechtszaak op Malta tegen Jelle R, de verdachte van de moord op zijn landgenote Shannon Mak, is dinsdag na de hervatting meteen aangehouden.

Moordverdachte Jelle R. samen met Shannon.

Moordverdachte Jelle R. samen met Shannon.

Het proces zou vandaag worden voortgezet op het eiland in de Middellandse Zee, maar bij aanvang verzocht de procureur-generaal de rechtbank om de zaak stil te leggen voor vijftien dagen. Een exacte reden daarvoor werd niet gegeven, maar de rechtbank honoreerde het verzoek. Het proces wordt nu 11 oktober voortgezet.

Ruzie na feestje

De 22-jarige Jelle R. zou begin vorige maand na een bedrijfsfeestje met zijn ex-vriendin naar zijn huis zijn gegaan. Daar kregen ze ruzie, waarna de 30-jarige vrouw vertrok. R. achtervolgde haar en stak vervolgens op haar in met een keukenmes, zo luidde de visie van de openbaar aanklager eerder.

Het lichaam van de Monnickendamse werd enkele uren later door een buurtbewoner gevonden tussen twee auto’s in. R. heeft ondanks camerabeelden vooralsnog ontkend iets met haar dood te maken te hebben. De Fries riskeert een gevangenisstraf van 20 tot 35 jaar.