Nieuws/Buitenland

Kattenhater 16 jaar de cel in

1 / 2

SANTA CLARA - Een kattenhater verdwijnt zestien jaar achter de tralies voor het doden en seksueel misbruiken van 21 katten, melden Amerikaanse media. De dader, Robert Farmer (26) begon twee jaar geleden in Santa Clara met zijn serie gruweldaden. De meeste dieren werden in de buurt van een parkje ontvoerd en vervolgens dood teruggevonden.

1 / 2

In september 2015 begonnen de mysterieuze verdwijningen. Al snel gingen er geruchten door de buurt van een kattenlokker. De aanwijzingen dat er een mens aan het werk werden sterker toen een bloedende kat werd aangetroffen met een niet-dierlijke beet. Een andere kat die het niet overleefde werd kilometers verderop gewikkeld in plastic in een schoenendoos aangetroffen.

Farmer ontkende in een verklaring dat hij iets met de zaak te maken heeft. „Ik was het niet. Voor mij voelt het of een andere man deze misdaden heeft begaan”, aldus zijn advocaat die de verklaring in de rechtbank voorlas. Framer zou op het moment van zijn daden verward zijn geweest. De rechter kwam tot de hoge celstraf omdat de kattenhater een gevaar voor de samenleving zou vormen.

Bewakingsbeelden

Een van de buurtbewoners betrapte Farmer toen ze bewakingsbeelden bekeek waarop de dader de 17-jarige kat GoGo te grazen probeerde te nemen. Ze herkende Farmer op de beelden. Van GoGo werd echter nooit meer iets vernomen.

De kattenhater werd een maand later opgepakt. Hij werd slapend in zijn auto aangetroffen, met een dode kat op de bijrijdersstoel. Het interieur van de auto zat onder het bloed. In de wagen werd een mes en handschoenen gevonden. Familie en bekenden van de dader verklaarden dat ze zich vaak onveilig voelden in zijn bijzijn.

De rechter oordeelde dat Farmer na zijn vrijlating gedurende tien jaar niet in de buurt van katten mag komen. Ook in het park waar hij zich aan de beestjes vergreep, mag hij zich niet vertonen.

Bij de rechtszaak waren veel kattenbaasjes aanwezig. Enkele van hen waren in tranen. „Ik heb nooit normaal afscheid van GoGo kunnen nemen. Het was zo’n lief beest. Ze deed nooit een vlieg kwaad.”