Nieuws/Binnenland
260378338
Binnenland

’Voor dit letsel is fors handelen nodig geweest’

OM eist celstraf voor doden eigen baby

ALMELO - Het Openbaar Ministerie (OM) Oost-Nederland heeft voor de rechtbank in Almelo een celstraf van zes jaar geëist tegen een 39-jarige man uit Hengelo (Overijssel). Hij wordt ervan verdacht zijn negen maanden oude dochtertje om het leven te hebben gebracht. De man is doodslag ten laste gelegd. De baby overleed op 21 februari 2016 in een ziekenhuis in Groningen.

De man heeft verklaard dat hij vliegtuigje speelde met het kindje en dat zij daarbij is gevallen. Maar de officier noemt dat verhaal ongeloofwaardig en zegt dat het meisje is overleden door grote schade aan haar hersenen. De baby bleek zowel oude als nieuwe bloedingen te hebben in haar hersenen. Ook was er sprake van netvliesbloedingen en het kindje had botbreuken.

Alle letsels bij elkaar kunnen volgens een geraadpleegde forensisch arts niet worden verklaard door een medische oorzaak. „Voor dit letsel is fors handelen nodig geweest; heel fors heen en weer schudden of een val van een hoogte van meerdere verdiepingen”, aldus de officier.