Nieuws/Buitenland
260995561
Buitenland

Prehistorisch fossiel gevonden in achtertuin Las Vegas

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Las Vegas - Tijdens het graven van een nieuw zwembad voor een in Las Vegas wonend stel, deed een groep werkers een wel heel bijzondere ontdekking. Ze stuitten namelijk op de duizenden jaren oude botten van een prehistorisch paard.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Toen de politie de gevonden kwam onderzoeken, werd al snel de conclusie getrokken dat ze nooit van een mens hebben kunnen zijn. „Ze zagen al snel dat de botten daarvoor veel te groot waren”, vertelt Matt Perkins, de eigenaar van het zwembad in aanbouw, aan CNN.

Hoewel dit bericht bij Perkins en zijn partner voor opluchting zorgde, groeide de nieuwsgierigheid bij de twee. Paleontoloog Joshua Bonde van het Nevada Science center werd uitgenodigd om de botten te inspecteren. Bonde zegt dat ze wel vaker belletjes met dit soort meldingen krijgen en er dan vaak niks interessants blijkt te liggen, maar ditmaal bleek niets minder waar.

Duizenden jaren oud

Wetenschapper Bonde kwam namelijk al snel tot de ontdekking dat het de botten betrof van een gefossiliseerd paard uit de prehistorie. Aan de wijze waarop de overblijfselen van het beest bij elkaar lagen, was meteen te zien hoe hij er duizenden jaren geleden bij moet hebben gelopen. Volgens Bonde zou het beest tussen de 6000 en 14.000 jaar geleden geleefd hebben. Wetenschappers van de US Geological Survey vertellen nog verder onderzoek te doen om te kunnen specificeren wanneer het paard precies overleden is.

Perkins en zijn partner zijn van plan het fossiel uit te lenen aan het Nevada Science Center of een andere plek waar het bestudeerd kan worden.