Nieuws/Buitenland
2613757
Buitenland

Geruchten over ontvoering

Grote operatie politie in Denemarken

KOPENHAGEN - Udpate - De Deens politie heeft vrijdag bij een grote operatie belangrijke toegangswegen van en naar het land afgesloten. Twee belangrijke bruggen en de bootverbindingen met Zweden en Duitsland werden stilgelegd. De reden: het land zocht enkele criminelen.

De Deense politie zoekt nog steeds een Zweedse auto, een Volvo V90 met nummerplaat ZBP 546. Er zouden drie criminelen inzitten die ’zware misdaden’ hebben begaan, aldus de politie in een verklaring. Eerder wisten Zweedse media zoals Aftonbladet te melden dat naar een auto werd uitgekeken.

Volgens de krant heeft de Deense politie aan Zweedse collega’s het bevel gegeven dat de auto ’ten koste van alles’ moet worden gestopt. Daarvoor is het hele land tijdelijk ’op slot’ gegaan.

Belangrijke bruggen tussen bijvoorbeeld Seeland, het eiland waarop ook Kopenhagen ligt, en Zweden werden afgesloten, net als veerdiensten tussen Helsingør en Helsingborg, en verbindingen met Duitsland. Ook treinen reden niet.

Verkeer kan weer

Inmiddels is de Sontbrug tussen Kopenhagen en Malmö weer geopend. Ook het centraal station van Kopenhagen is weer vrijgegeven en de veerdiensten varen weer. Dat laat de politie weten.