Nieuws/Buitenland
2617516
Buitenland

Presidentskandidaat Brazilië uit ziekenhuis

SÃO PAULO - De neergestoken Braziliaanse presidentskandidaat Jair Bolsonaro heeft na 23 dagen het Einstein ziekenhuis in São Paulo verlaten. Dat melden Braziliaanse media. Volgens een bericht in het dagblad O Globo wilde de extreemrechtse ex-militair zaterdag naar Río de Janeiro vliegen, waar hij woont.

Na zijn ontslag is het vooralsnog onduidelijk of de 63-jarige in de laatste week voor de presidentsverkiezingen in het Zuid-Amerikaanse land in het openbaar gaat optreden.

De rechtse politicus werd begin september neergestoken tijdens een campagnebijeenkomst in de staat Minas Gerais en raakte zwaargewond. Bolsonaro lag sindsdien in het ziekenhuis en kon door zijn verwondingen geen campagne meer voeren. Na het incident steeg zijn populariteit. Sinds een rechtbank de kandidatuur van ex-president Luiz Inácio Lula da Silva heeft verboden is Bolsonaro favoriet bij de presidentsverkiezingen van 7 oktober.

Bolsonaro geldt als een omstreden politicus die provocerende uitspraken niet schuwt. Zo prees hij eerder de voormalige militaire dictatuur.