Nieuws/Buitenland
2621568
Buitenland

Tyfoon trekt over Tokio: zeker twee doden

TOKIO - De zware tyfoon Trami heeft in Japan aan zeker twee mensen het leven gekost. Ook raakten 170 mensen gewond en zitten bijna 1,3 miljoen huishoudens zonder stroom, aldus omroep NHK.

De storm, die in de nacht van zondag op maandag over Tokio trok, ging gepaard met overstromingen, aardverschuivingen en harde wind. Die bereikte in de regio rond de hoofdstad snelheden van 160 kilometer per uur. Daardoor sneuvelden bomen en verkeerslichten en liepen gebouwen schade op. In de westelijke prefectuur Miyazaki liepen woningen onder water toen een rivier overstroomde.

De overlast is nog niet achter de rug. Luchtvaartmaatschappijen hebben voor maandag ongeveer 250 vluchten geannuleerd. Ook rijden treinen met vertraging. Reddingsteams zoeken nog naar zeker twee vermiste personen.

Trami kwam zondag aan land in het zuidwesten van Japan en legde daar een groot deel van het openbare leven stil. Het is de 24e tyfoon die dit seizoen over Japan trekt. Begin september kwamen elf mensen om en raakten meer dan zeshonderd mensen gewond door tyfoon Jebi, de sterkste storm van de afgelopen 25 jaar.