Nieuws/Buitenland
2626250
Buitenland

Dodental tsunami stijgt naar 1234

PALU - De Indonesische rampenbestrijdingsdienst heeft laten weten dat het officiële dodental door de aardbeving en tsunami op Sulawesi is opgelopen van 844 naar 1234. Indonesische media hadden al eerder gemeld dat het dodental tot boven de 1200 was gestegen.

Het natuurgeweld heeft afgelopen vrijdag voor een enorme ravage gezorgd in het gebied. Er liggen vermoedelijk nog veel mensen onder het puin in Palu, een stad met circa 380.000 inwoners. President Joko Widodo zei dat er meer politiemensen en militairen naar het getroffen gebied worden gestuurd om te helpen bij het zoeken naar mensen die de natuurramp hebben overleefd. Een aantal districten is zeer moeilijk bereikbaar omdat wegen zijn verwoest en bruggen zijn ingestort. Verder zijn volgens de autoriteiten ongeveer 65.000 huizen verwoest.

Duizenden mensen hebben zich verzameld op het vliegveld van Palu omdat ze het rampgebied willen ontvluchten. Het lukt ze niet om weg te komen omdat er nauwelijks vliegverkeer is. De autoriteiten onderzoeken of het mogelijk is een marineschip in te zetten voor het helpen bij de evacuatie van bewoners.

De aardbeving in het noordwesten van Sulawesi had een kracht van 7.4 en veroorzaakte een metershoge vloedgolf.