Nieuws/Buitenland
262789252
Buitenland

Orkaan Nicholas aan land in Amerikaanse staat Texas

AUSTIN - Orkaan Nicholas is dinsdag aan het begin van de nacht (lokale tijd) aan land gekomen in de Amerikaanse staat Texas. De tropische storm was in de uren daarvoor uitgegroeid tot een orkaan van de eerste en lichtste categorie, met windsnelheden tot 120 kilometer per uur.

Het Amerikaanse Nationaal Orkaancentrum (NHC) verwacht dat de orkaan in kracht afneemt terwijl die over het zuiden van het land trekt. Naast Texas zullen deze week waarschijnlijk ook de staten Louisiana en Mississippi te maken krijgen met veel regen en wind.

Het NHC waarschuwt voor mogelijke overstromingen. Met name in het oosten van Texas en het zuidwesten van Louisiana kunnen die levensgevaarlijk zijn. Het centrum verwacht dat de overlast in het zuiden en midden van Texas beperkt blijft tot zware regenval. Er is een stormwaarschuwing afgegeven voor bijna de hele kust van Texas.

Louisiana, direct ten oosten van Texas, riep maandag de noodtoestand uit. Eind augustus werd deze staat nog getroffen door orkaan Ida. De gouverneur van Louisiana, John Bel Edwards, is bang dat Nicholas de herstelwerkzaamheden na die orkaan zal verstoren.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop