Nieuws/Buitenland
2630126
Buitenland

CBS ontslaat NCIS-producent na #MeToo-klachten

LOS ANGELES - CBS Television heeft de samenwerking met producent Brad Kern verbroken. Volgens The Hollywood Reporter is dit het gevolg van een aantal onderzoeken die tegen de producer van series als NCIS: New Orleans en Charmed lopen voor onder meer seksueel ongewenst en onprofessioneel gedrag en racistische uitspraken tegen medewerkers.

Sinds december liepen er al twee interne onderzoeken naar Kern. In juni werd hij al tijdelijk geschorst, op basis van de eerste resultaten. Nu is die schorsing omgezet in een definitief ontslag.

De klachten hadden niet alleen betrekking op de serie die hij momenteel als producent begeleidde, NCIS: New Orleans, maar ook op series die hij in het verleden maakte zoals Beauty and the Beast en Charmed.

Het is weer een grote naam bij CBS die het veld moet ruimen als gevolg van de #MeToo-discussie. In september moest topman Leslie Moonves weg vanwege onthullingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Vlak daarna moest ook Jeff Fager, die al 36 jaar het programma 60 Minutes maakte, om die reden de zender verlaten.