Nieuws/Binnenland
263211137
Binnenland

crisis Oekraïne

Oekraïense vluchteling loopt in paniek over Brabantse snelweg

Politie deelt een teddybeer uit.

Politie deelt een teddybeer uit.

Someren - De politie kreeg donderdagochtend een melding van een overstekende man op de snelweg bij Someren. Een vergrijp waar zij normaal gesproken keihard tegen optreden, benadrukt de politie. Maar het bleek een verschrikte Oekraïense vluchteling, die samen met zijn gezin naar Nederland was gevlucht, dat meldt de politie op Instagram.

Politie deelt een teddybeer uit.

Politie deelt een teddybeer uit.

De man leefde samen met zijn vrouw en kinderen al een week in hun auto, na een reis van zes dagen uit het door oorlog verscheurde Oekraïne. Daar brak een week geleden oorlog uit. Tot hun auto het begaf en de man geen idee had wat hij moest doen. Hij besloot om aan de overkant van de snelweg bij een tankstation om hulp te vragen.

De politie herenigde de man vervolgens met zijn gezin en schakelde de wegenwacht in om zijn auto mee te nemen. Deze heeft de wegenwacht, gezien de situatie, kosteloos gerepareerd. De politie gaf allebei de kinderen een ’politiebeer’. „Wij zagen na dit alles de tranen in de ogen bij deze man. Dit doet ons wat”, schrijft de politie op Instagram.

crisis OekraïneLees meer over dit thema en vind alle verhalen in een overzichtMeer lezen hierover